ACI KAYBIMIZ





1950 yılında Bornova’da doğan Fatih PEKİN, 1967 yılında İzmir Türk Kolejinden mezun olarak Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesinde yüksek öğrenimine başlamıştır. 1972 yılında Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı Bölümünden mezun olarak aynı yıl Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsünde Teknoloji Laboratuvarında araştırma asistanı olarak çalışma hayatına başlamıştır. 1975 yılında faaliyete geçen İzmir Gıda Kontrol ve Araştırma Enstitüsüne naklen tayin olarak teknolojik gıda kalite kontrolü alanında çalışmaya başlamış, yine aynı yıl kısa dönem askerliğini Bornova 57. Topçu Alayında tamamlamıştır. 1979 yılında aynı kuruluşta Hububat ve mamulleri Laboratuvarını kurarak işler hale getirmiştir. 1983 yılında yine aynı kurumda Teknik Müdür Yardımcılığı görevine atanarak bu görev kapsamında kuruluştaki laboratuvarların teknik yönden yönetilmesi ve geliştirilmesinde aktif rol almış, bu kapsamda aflatoksin ve pestisit laboratuvarlarının kurulması gibi yatırım konularını koordine etmiştir. 1995 yılında kendi isteği ile emekli olarak devlet görevinden ayrılıp özel sektörde çalışmaya devam etmiştir. 1995-2002 yılları arasında Etem Özsoy A.Ş.de kalite ve araştırma bölümünden sorumlu olarak üretim müdürlüğü yapmıştır. 2002 yılından sonra çeşitli firmalara danışmanlık hizmeti vererek emeklilik hayatına adım atmıştır.

Emeklilik dönemini Urla’daki bahçesinde değerlendiren Fatih PEKİN bahçecilik, arkeolojik gezileri, klasik batı müziği, uçak simülasyonları ve TEMA vakfı aktiviteleri ile ilgilenmekteydi. Özellikle küresel ısınmanın getirdiği olumsuz şartlar göz önüne alındığında daha da önem taşıyan ama Türkiye'de çok az bilinen organik bahçecilik, kompost yapımı, yüksek yastıklarda sebzecilik ve diğer uygulamaları kişisel sitesinde paylaşmaktaydı: http://bahcegunlugu.blogspot.com/

Evli ve bir çocuk babası Fatih PEKİN’i 29 Mayıs Pazar günü kaybettik.

28 Mayıs 2009 Perşembe

Alternatif Domates Yetiştirme

3 yorum:

zerdüşt dedi ki...

teşekkürler, fakat anlamadığım bir kaç yer var:

şaşırtma dediğimiz işleme alternatif olarak yapılan bir yöntem mi bu? eğer şaşırtmaya alternatif ise, tohumları ilk yerleştirdiğimiz vakit saksılar yine dışardaysa, şaşırtmanın mantığı ne?

eğer tohumları altı olmayan saksılar içeri mekandayken koyuyorsak, alttaki toprağı tutan ne ve taşıma işlemi için nasıl bi yöntem izlememiz gerekir.

tohumları zaten toprak üstündeki saksılara yerleştiriyorsak, direkt toprağa yerleştirmekten farkı kalmıyor mu?

yardımın için tekrar teşekkür ederim :)

hakki dedi ki...

burda bir resimmi var açılmıyor.

gardener dedi ki...

youtube sansürü nedeni ile hazırladığım videoyu göremiyorsunuz, aşağıdaki adres size izleme imkanı verebililir.

http://www.youtube.com/watch?v=bIObONW03qk